Промприлад.Реновація виходить на позначку 1000 імпакт-інвесторів: оголошено третій раунд залучення коштів - Промприлад. Реновація

Промприлад.Реновація виходить на позначку 1000 імпакт-інвесторів: оголошено третій раунд залучення коштів

Промприлад.Реновація відновлює  можливість долучатися до проєкту для дрібних інвесторів. Проєкт оголосив про третій раунд залучення коштів з 1 квітня 2021 року. Роботу з рітейл-інвесторами вирішили поновити з огляду на численні запити після закриття такої можливості в січні. 

 

“Хоча ми розуміли, що потенціал Промприлад.Реновація зацікавить і заохотить багатьох українців інвестувати в проєкт, реальний  попит значно перевершив наші очікування. Наприкінці 2020 року ми досягли очікуваної суми залучених інвестицій і достроково закрили опцію для дрібних та середніх інвесторів. Однак, впродовж наступних місяців запити не припинялися, тому ми прийняли рішення знайти додаткові можливості, щоб більше людей змогли стати частиною проєкту. Наша нова ціль — 1000 інвесторів проєкту”, пояснив засновник Промприлад.Реновація Юрій Филюк. 

 

В третьому раунді будуть доступні 250 інвестиційних слотів. Мінімальний поріг входу в проєкт 50 000 грн. Згідно з бізнес-планом, інвестори, що долучаться на цьому етапі, можуть розраховувати в наступні роки на 8-9% річних, з прив’язкою до долара. 

 

Передбачається, що після майбутньої переоцінки вартість частки інвестора знову зросте. Так, наприклад, після перегляду активів влітку 2020 року, капіталізація інвестиційного проєкту протягом 2019–2020 років збільшилась на 21%. Нині триває друга планова переоцінка, яка за прогнозом знову підніме цінність інвестицій учасників двох перших раундів.

 

Нові інвестори долучаться до проєкту на початку найважливішого етапу реалізації власне Реновації будівель та території заводу «Промприлад». Навесні розпочинається реконструкція наступних корпусів. Завдяки реноваційним роботам до кінця року з’являться нові офісні приміщення, низка інноваційних рітейл-концептів, блок крафтового пивоваріння, фудмаркет, винний магазин, фітнес-центр  та галерея сучасного мистецтва. Згідно з планом, до кінця 2023 року територія простору розшириться ще на 30 000 кв. м за рахунок відновлення трьох і будівництва двох нових корпусів. Керівною будівельною компанією проєкту виступає міжнародна компанія  DELTA Group, а його концепцію розробила архітектурна студія ФОРМА Forma Architectural Studio. 

 

Учасники третього раунду стануть членами унікальної спільноти імпакт-інвесторів, яка вже зараз налічує 772 учасники. Серед них – прогресивні представники бізнесу, суспільні діячі та соціально активні та відповідальні люди, які прагнуть змін і роблять реальні кроки для цього.

 

«Промприлад.Реновація» — інноваційний центр, який створюється на базі старого заводу та працює на перетині чотирьох напрямків розвитку регіону: нової економіки, урбаністики, сучасного мистецтва та освіти. Це проєкт зі сфери імпакт-інвестування, де інвестори одночасно вкладають в соціальний вплив на регіон та отримують повернення інвестицій у вигляді дивідендів. В ході попередніх інвестиційних раундів «Промприлад.Реновація» вже залучив 7,5 млн дол від 790 інвесторів. Журнал Forbes назвав «Промприлад.Реновація» серед факторів, які визначають інвестиційну привабливість Івано-Франківська і роблять його кращим містом для ведення бізнесу в Україні.