Уряд Канади подарував клен проєкту Промприлад.Реновація - Промприлад. Реновація

Уряд Канади подарував клен проєкту Промприлад.Реновація


Наприкінці вересня відбулась дипломатична подія у форматі урочистості з кленом, подарованим урядом Канади для проєкту Промприлад.Реновація. Захід відбувся за участі Романа Ващука, Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні (TBC), представників міської влади та генерального директора проєкту, Юрія Филюка. Друга частина заходу пройшла у форматі закритої зустрічі з представниками бізнес-спільноти “Теплого Міста” та інвесторів проєкту.

Уряд Канади вже тривалий час є партнером проєктів, реалізованих платформою “Тепле Місто” в Івано-Франківську. Посол відвідував Промприлад ще на ранніх стадіях створення пілотного поверху. А нещодавно пан Ващук був почесним гостем на презентації проєкту в Києві. Так було прийняте рішення подарувати клен від посла і народу Канади, як символ дружби, між країнами, з містом, регіоном, і конкретним проєктом  Промприлад.Реновація.


“Уряд Канади та наші проєкти вже були серед тих, що повірили у “Тепле Місто”. Тепер так само віримо у Промприлад.Реновація. Ми бачимо, як ці проєкти перетворюють ландшафт міста. Я б сказав, що Івано-Франківськ є найбільш “відчуханішим” містом в Україні за останні 5-10 років. Тобто, той потенціал, який там завжди існував, завдяки “Теплому Місту” вийшов на новий рівень. Як “Тепле Місто”, так і Промприлад.Реновація, втілюються згідно із бажаннями містян. Самозарадність  це те поняття, яке підсилюється цими проєктами. Я дуже радий, що ця наша підтримка матеріалізується таким чином і заохочую вас, щоб ви також підтримали цей проєкт. Чим ви гірші від Канади? Я й сам маю намір інвестувати в майбутньому. Я бажаю вам, щоб і сьогодні, і в подальшому ви підтримали  цю прекрасну ініціативу”, – поділився своїми враженнями від проєкту пан Ващук під час своєї промови на презентації проєкту у Києві.

Проєкт Промприлад будується на міжнародній співпраці і є знаковим, адже чимало міжнародних організацій стали його партнерами за ці роки.

“Відколи ми почали співробітництва з проектом “Тепле Місто”, то побачили перетворення міста силою містян та людей, які вірять у власні господарські місто творчі здібності. Це змінює психологічну географію, і мешканців, і навіть туристів. Я був на Промприладі ще на початках, коли ще майже нічого не було. Тож тепер збираюся перевірити який відбувся прогрес і подумати про майбутнє.”, — ділиться  Посол про мотив свого візиту.

Захід відбувся в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проєкт ПРОМІС), що впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.